Pl@tform  

Home Contact Inloggen Sitemap

Wie we zijn
Wat we doen
Quick scan
Nieuws
 
Online services
Webdesign
E-mail management
Pakketselectie
Telewerken
Netwerk
Advies
Projecten
Support
 
Detachering
Prince 2
Project beheer
 
 
Projectmanagement
een goede methodiek is het halve werk. Wij leveren Prince 2 gecertificeerde projectmanagers.
 
 

 

Prince 2

 

Wat is PRINCE2

PRINCE is een beproefde projectmanagementmethode, ontwikkeld in Engeland. In eerste instantie voor complexe IT-projecten binnen de overheid. Wegens succes opgevolgd door een algemene versie welke geschikt is voor elk soort project van willekeurige omvang: PRINCE2.

Alle elementen die bij het klaren van een klus om de hoek komen kijken worden benoemd en van praktische handvatten voorzien. Uitgangspunt daarbij is de continue toetsing van de toegevoegde waarde van het op te leveren product versus de belangen van de opdrachtgever.

Beheersing

Of het nu gaat om organisatie, middelen, resources, sturing, voortgangscontrole, kwaliteitscontrole, risicomanagement, samenwerking, individuele verantwoordelijkheden, bewaking en oplevering van producten, PRINCE2 omvat alle denkbare elementen die op een project van toepassing zijn. Geen stap wordt over het hoofd gezien, geen aspect blijft onopgemerkt zodat het project goed te beheersen is.

Public domain

PRINCE2 is public domain. De praktijk zorgt voor de ontwikkeling en verbetering van de methode. Dit maakt PRINCE2 een actuele, toegankelijke methode om efficiënt en effectief projecten op te starten en tot een geslaagd einde te brengen. Helder gestructureerd en volgens een aantal nauwkeurig omschreven stappen.

OGC

Het acroniem PRINCE staat voor PRojects IN Controlled Environments; projecten in welke soort of maat dan ook. Van kleine reorganisatie tot groot bouwproject. PRINCE2 vergroot voor elk plan de kans op succes. Terecht kiezen projectmanagers en organisaties wereldwijd de methode tot hun huisstijl.

Eigenaar van de methode is de Office of Government and Commerce (OGC, tevens eigenaar van de beheermethode ITIL), gelieerd aan de Engelse overheid. PRINCE2 is in 1996 gelanceerd en sindsdien een aantal malen verbeterd. In de zomer van 2002 is de herschreven editie van het boek ‘Managing Successful Projects with PRINCE2’ uitgekomen.

Certificatie

Een sterk punt van de methode is de certificeerbaarheid. De OGC heeft de Association for Project Managers Group (APMG) verantwoordelijk gesteld voor de marketing, examinering, certificering van docenten en consultants en de accreditatie van opleidingsinstituten. De certificeerbare opleidingen zijn PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Practitioner. Deze opleidingen mogen alleen door Accredited Training Organisations (ATO’s) gegeven worden. Een ATO is doorgelicht op materiaal, organisatie en trainers en heeft de mogelijkheid tot het afnemen van examens.

Wereldwijd

PRINCE2 wordt wereldwijd toegepast en in Nederland op dit moment door o.a. banken, ministeries en verzekeraars. De certificeerbaarheid maakt de competenties van medewerkers zichtbaar.

 

Copyright 2005 PL@tform Automatisering. All rights reserved