Pl@tform  

Home Contact Inloggen Sitemap

Wie we zijn
Wat we doen
Quick scan
Nieuws
 
Online services
Webdesign
E-mail management
Pakketselectie
Telewerken
Netwerk
Advies
Projecten
Support
 
 
 
Telewerken?
Er zijn feitelijk twee mogelijkheden: of via VPN of via remote desktop (is uitgeklede versie van Citrix).
 
 

 

Thin client

 

U wilt een nieuw netwerk, maar u wilt niet alle PC's vervangen?

Of u wilt lagere (beheers)kosten per werkplek of u wilt thuiswerken en toch de beschikking hebben over de volledige functionaliteit van het netwerk?

Hoe dan?

In plaats van het investeren in een nieuwe server en meerdere nieuwe werkplekken voorzien van allerlei programmatuur, volstaat het investeren in een nieuwe server, voorzien van de Microsoft Terminal Server software. Uw huidige (oude) werkplekken volstaan om te worden ingezet als werkstation (thin client)! U kunt dus op uw oude PC's de nieuwste Windowsversie draaien met de nieuwste en krachtigste applicaties.

Hoe werkt het?

Thin Cliënt/Server staat voor een eenvoudige werkplek (PC) met alle toepassingen en gegevens op één centrale server (Server based computing). Deze oplossing bestaat hieruit dat alle programma’s op één centrale server geïnstalleerd en uitgevoerd worden en dat de werkplekken (verouderde PC's) enkel en alleen uitgerust behoeven te worden met een programma dat toetsenbord, muis, geluid en beeldschermgegevens uitwisselt met de centrale server. Doordat er zo weinig informatie over de lijn gaat is deze setup zeer geschikt voor telewerken, ook via Internet.

Migratie

U koopt slechts één zware server, in plaats van een server én nieuwe clients, waarop Windows 2000 met Citrix server draait. Op deze server worden alle gebruikte applicaties geïnstalleerd. Een nieuwe applicatie voor alle gebruikers betekent dan ook slechts één installatie. De clients maken gebruik van de processorkracht van de server.

Voordelen

bulletuw hoeft uw oude PC's niet te vervangen
bulletuitstekende basis voor telewerken
bulletlagere investeringskosten
bulletlagere beheerskosten
bulletremote beheer eenvoudig
bulleteenvoudig maken van backups
bulletsnelle migratie mogelijk

Wanneer aantrekkelijk?

Vanaf een netwerk met drie clients is deze opzet reeds prijsgunstiger. Er is ook een maximum aan verbonden. In geval van meer dan 30 clients op 1 server kan er sprake zijn van performance problemen. Daarnaast zal ook bekeken moeten worden of eventuele specifieke applicaties geschikt zijn voor de thin client/server inrichting.

Rekent u hier uit wat u kunt besparen met een Citrix omgeving.

Kosten

Hieronder vindt u de kostenindicaties voor een Terminal Server oplossing. Deze indicaties zijn gebaseerd op een Server voorzien van Windows 2000 Server en Terminal Services, inclusief Microsoft Office XP. Tevens is het systeem voorzien van een backup-unit en back-up software, beeldscherm, toetsenbord en muis. Kortom, volledig operationeel opgeleverd! De prijsindicaties zijn inclusief installatie en oplevering op uw lokatie!  

Aantal gebruikers Vaste kosten Kosten per gebruiker
0-10 8.500,00 460,00
11-20 11.025,00 460,00
21-30 13.700,00 460,00
31-50 16.560,00 460,00

Alle prijzen zijn in Euro exclusief 19% BTW en in geval van standaard situaties. Configuratie van de server komt op 1200 euro.

Bij deze indicatie is uitgegaan van een gebruikerswerkplek dat reeds voorzien is van Windows 95/98/Me/Nt/2000 inclusief bijhorende infrastructuur (netwerkkaarten en bekabeling) gebaseerd op het TCP/IP protocol. De kosten per gebruiker zijn inclusief alle benodigde licenties en installatie van de Terminal Server Client.

Beheerskosten

(Remote!!) Beheer is gecentraliseerd; het actieve scherm van een gebruiker met problemen kan worden overgenomen zodat de storing(en) kunnen worden bekeken of worden opgelost.

Statistieken in Amerika hebben reeds aangetoond dat er met een Windows Terminal Server netwerk besparingen tot 78% op de totale beheerskosten te behalen zijn. In Nederland zijn nog geen statistieken bekend, maar 50% besparing op de beheerskosten is zeker haalbaar.

Kijk voor meer informatie bij Microsoft. U zult overtuigd zijn.

Vraag nu naar de mogelijkheden en neem contact op.

 

Copyright 2005 PL@tform Automatisering. All rights reserved